Moventem.nl maakt gebruik van cookies (en andere technieken) om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

/ Lees meer /

Winst Europese Aanbesteding OV-monitoring Provincie Noord-Brabant

November 2016

Wij zijn zeer verheugd dat we de Europese Aanbesteding voor ‘Onafhankelijke steekproefmetingen OV Concessies’ van Provincie Noord-Brabant gegund hebben gekregen, door vooral de goede beoordeling op het onderdeel Kwaliteit. De opdracht bestaat uit het opzetten, uitvoeren en terugkoppelen van Mystery-Guest (MG) metingen en Vliegende Brigades (VB’s) in al het busvervoer in de drie Noord-Brabantse concessies. De Provincie kan optioneel ook o.a. knooppuntmetingen, haltemetingen en mystery-calls uitvragen. De overeenkomst heeft een looptijd van minimaal drie jaar en maximaal zes jaar (als van verlengingsopties gebruik wordt gemaakt). Wij zijn blij dat we onze positie als marktleider m.b.t. concessiemonitoring hiermee waar hebben gemaakt. Per 2017 monitoren we in circa 30 openbaar vervoer (OV) gebieden in Nederland. 

Mystery-Guest metingen

Doel van de MG-metingen is om inzicht te krijgen in de werkelijk geleverde uitvoeringskwaliteit van het OV door middel van een statistisch verantwoorde steekproef. De MG-metingen worden verdeeld over dagdelen en -soorten, gebaseerd op de aanbodmatrix (totaal aantal dienstregelingritten). MG-metingen worden uitgevoerd met digitale scoreformulieren die via tablets worden ingevuld. De uitkomsten zijn snel toegankelijk via onder meer een online dashboard, zodat snel kan worden ingespeeld op verbeterpunten die onze MG’s constateren. Over de resultaten gaat de Provincie in gesprek met de vervoerders over de geleverde kwaliteit. Uiteindelijke doel is het optimaliseren van het openbaar vervoer voor de Brabantse reizigers.

Vliegende Brigades (VB)

Waar de monitoring via MG-metingen een totaaloverzicht geeft van de KPI’s waarop de vervoerder wordt beoordeeld, zoomt de VB snel in wanneer bijzonderheden spelen, worden verwacht of wanneer extra informatie noodzakelijk of gewenst is. Concreet kan een VB worden ingezet om bijvoorbeeld de uitval, stiptheid en/of bezetting van een specifieke corridor/lijn in kaart te brengen. Of voor een onderzoek naar bijvoorbeeld de werking van de OV-chipkaartapparatuur. Het team kan dus worden ingezet voor een gericht onderzoek op een corridor/lijn, maar ook voor studies naar een bepaald onderwerp of gebied.

Lees ook

Neem contact met ons op

U kunt ons telefonisch bereiken op 0575 84 3738 en per e-mail via info@moventem.nl. U kunt ook hieronder een bericht achterlaten. Wij reageren altijd binnen een werkdag.

Neem contact met mij op via: