Moventem.nl maakt gebruik van cookies (en andere technieken) om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

/ Lees meer /

Winst Europese Aanbesteding monitoring OV in en rondom Amsterdam

Februari 2018

Sinds januari 2018 monitoren wij in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam al het OV in en rondom Amsterdam. De Vervoerregio heeft de inschrijving van Moventem na een Europese Aanbesteding als beste beoordeeld.

De opdracht behelst alle OV-concessies die onder de verantwoordelijkheid van de Vervoerregio vallen (Amsterdam, Amstelland-Meerlanden, Waterland en Zaanstreek). Op basis van metingen door getrainde en ervaren Mystery Guests gaan wij de uitvoeringskwaliteit van alle bus-, tram- en metrolijnen in kaart brengen. Tevens toetsen we de dienstverlening op de verschillende service-, ticket- en verkooppunten in de concessies.

Projectleider Ivo Visser: “Wat deze monitoringsklus extra interessant maakt is dat we alle vormen van OV toetsen. In Amstelland-Meerlanden gaan we bijvoorbeeld ook metingen verrichten op het deelfiets en -auto systeem dat is aangeboden en brengen we in kaart hoe AML flex in de praktijk werkt.”

“We zijn erg trots dat we als beste zijn beoordeeld en dat wij in de komende jaren een bijdrage kunnen leveren aan beter OV in deze toonaangevende concessies”, aldus Ivo. “Eind vorig jaar is de opdracht aan ons gegund en eind januari hebben we de eerste metingen uitgevoerd. Deze korte implementatieperiode was erg uitdagend, maar het is ons wederom gelukt.”

Om de monitoring ook zoveel mogelijk te laten bijdragen aan een beter OV, koppelen we de resultaten van individuele metingen binnen 24 uur terug aan de Vervoerregio en de vervoerders. Hierdoor kunnen de vervoerders snel en gericht verbeteringen doorvoeren op basis van onze waarnemingen. “Dit zorgt ervoor dat onze metingen uiteindelijk zorgen voor een betere reis voor de klanten. Daar is het uiteindelijk allemaal om te doen!”

Meer weten? Neem contact op met: