Moventem.nl maakt gebruik van cookies (en andere technieken) om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

/ Lees meer /

Rik Swieringa en zijn Alpe d’HuZes

Alpe d'huZes brengt het mooiste in mensen naar boven!

Juni 2017

Wat heb ik er lang naar toe geleefd! Vanaf 1 januari heb ik geen chocolaatjes gegeten, in alle vroegte trainingskilometers gemaakt en samen met mijn vrouw Elisan voorbereidingen getroffen. En toen was het vorige week zover; onze "eerste Alp" en het werd een heel bijzondere ervaring.

Natuurlijk was er het fietsen. Dat ging heel goed; 6 keer de berg op in een strak tempo. Gefocust op hartslag, voeding en energie sparen, ging het me erg goed af. Elisan was de perfecte soigneur die klaarstond met gevulde bidonnen, gelletjes, reepjes, een handdoek en een kus!

Maar eigenlijk is die sportieve prestatie slechts het decor en de metafoor voor wat Alpe d'huZes allemaal nog veel meer is. 

Het is ieder jaar weer een belangrijke stap op weg naar een wereld waarin mensen niet meer hoeven te sterven aan kanker. Dit jaar is er weer ruim 10 miljoen euro opgehaald. Geweldig dat ook mijn sponsoren daar een grote steen aan bij hebben gedragen.

Alpe d'huZes is ook feest! Feest van hoop op die kankervrije wereld, feest na het leveren van een sportieve prestatie; een feest van positieve energie.

Tegelijkertijd is er ook verdriet, best veel en dat mag en dat voelt zelfs goed. Zo heeft Elisan een mooie kaars gemaakt voor haar moeder en bocht vier uitgekozen als plek waar de kaars op de koersdag brandde. Iedere keer als ik door deze bocht kwam, keek ik even naar de kaarsjes die daar brandden. Met zijn tweeën hebben we daar letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij het verdriet van het overlijden van haar moeder, nu ruim 2,5 jaar geleden. En dat terwijl direct achter ons de fietsers naar boven zwoegden en naar beneden suisden. En André Hazes uit de speakers knalde...

Maar al die  fietsers, vrijwilligers en volgers die op de berg bij elkaar waren, maakten van Alpe d'Huez voor die paar dagen vooral een plek die het mooiste in mensen naar boven haalt. Een plek waar mensen verbonden zijn met elkaar doordat ze zich allemaal willen inzetten voor iets belangrijkers en groters dan zichzelf. Waar mensen meer aandacht hebben voor de ander dan voor zichzelf en hem of haar heel graag willen helpen, met een bidonnetje, een zetje, een lach, een aanmoediging of een arm om de schouder. Vreemden worden er voor even vrienden. Een plek waar mensen zich realiseren dat er belangrijke doelen zijn om na te streven. En dat als je met veel mensen ergens voor durft te gaan, je samen ontzettend veel kunt bereiken; LEVEN is immers het meervoud van LEF! (Een hele mooie van Loesje)

Alpe d'huZes was voor ons een heel bijzondere ervaring die we voor altijd zullen koesteren!

Delen
Labels