Moventem.nl maakt gebruik van cookies (en andere technieken) om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

/ Lees meer

Gered Gereedschap onderweg naar Tanzania, Oeganda en Kenia

November 2016

Wij willen een bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Daarom sponsoren wij een aantal goede doelen die dichtbij ons staan. Eén daarvan is Gered Gereedschap, een stichting die jaarlijks 100.000 stuks gereedschap en 800 naaimachines verscheept naar technische scholen en ondernemers in ontwikkelingslanden. De meeste ontwikkelingslanden beschikken namelijk niet over deze middelen om de eigen talenten van mensen te benutten en te ontwikkelen. Gered Gereedschap stimuleert leren, werken en ondernemen. Hiermee biedt zij duizenden jonge mensen het vooruitzicht op een kansrijke toekomst.

In oktober zijn drie volle containers met gereedschap op weg gegaan naar Tanzania, Oeganda en Kenia. Met name de container die bestemd was voor Oeganda was bijzonder. De stichting helpt daar namelijk mee aan de inrichting van een verhuurwerkplaats voor gereedschap. Goed gereedschap is, zeker in de niet-stedelijk gebieden, slecht verkrijgbaar en onbetaalbaar. De kosten voor één set zijn vergelijkbaar met een half jaarsalaris in deze landen. Daarom helpt Gered Gereedschap een lokale organisatie om een verhuurwerkplaats en een opleidingscentrum in te richten. Daar hebben zo’n 2.000 vakmensen in de regio profijt van. Wij hebben hieraan een bijdrage geleverd in de vorm van sponsoring.

Delen
Labels

Lees ook

Neem contact met ons op

U kunt ons telefonisch bereiken op 0575 84 3738 en per e-mail via info@moventem.nl. U kunt ook hieronder een bericht achterlaten. Wij reageren altijd binnen een werkdag.

Neem contact met mij op via:

Uw mening over onze website?