Moventem.nl maakt gebruik van cookies (en andere technieken) om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

/ Lees meer /

Nieuw collega: Rik Swieringa

Mag ik mij even aan u voorstellen?

September 2016

Mijn naam is Rik Swieringa en ik ben er trots op per 1 september 2016 deel te mogen uitmaken van het team van Moventem.

Regio Achterhoek: bedankt!
De afgelopen vier jaar was ik secretaris-directeur van Regio Achterhoek. In die functie heb ik mij sterk gemaakt voor een scherpe strategische focus voor de toekomst van de regio, met een bijbehorende economische profilering en een volwassen lobby. Onlangs heb ik een warm afscheid gekregen van mijn directe collega’s en de vertegenwoordigers van de 3O’s (Overheid, Ondernemers, Onderwijs). Onvergetelijk! In mijn nieuwe functie kom ik ongetwijfeld veel bekenden tegen.

Adviseur, project-/programmamanager
Ik heb er heel bewust voor gekozen om nu voor Moventem aan de slag te gaan. Ik krijg energie van het werken in netwerken aan complexe strategische vraagstukken en wil in mijn rol als adviseur daarin graag overheden en andere organisaties bijstaan, vertegenwoordigen of adviseren. Mijn ervaring is dat er nogal eens wordt gedacht in tegenstellingen, terwijl wat partijen bindt veel sterker is en heel veel moois kan opleveren. Dat vraagt wel vertrouwen en wederzijds begrip, daar lever ik graag een bijdrage aan.

Gemeente Zutphen: Cleantech
Mijn eerste opdracht vervul ik voor gemeente Zutphen. Gemeente Zutphen wil meer werk maken van de economische kracht van de stad. Daarom heeft het gemeentebestuur het inzetten op ‘Cleantech’ benoemd tot één van haar zes belangrijkste speerpunten. Er gebeurt op dat vlak al veel moois in Zutphen, maar van het college van B&W mag daar nog best een schepje bovenop. Als accountmanager Cleantech ga ik hiermee aan de slag. Dat vraagt investeren in relaties met ondernemers en de regio. Het samen aanbrengen van focus en het opstellen van een scherpe en herkenbare agenda. En daar waar kansen voor concrete projecten zich voordoen, die onmiddellijk grijpen. Voortdurend schakelen tussen de interne organisatie en partijen “buiten”, tussen de korte en lange termijn; mooie klus!

Koffie?
Gelukkig heb ik naast de opdracht voor de gemeente Zutphen nog tijd voor andere uitdagingen; ik kom graag een keer bij u langs om (hernieuwd) kennis te maken en te horen wat u bezig houdt! 

Lees ook

Neem contact met ons op

U kunt ons telefonisch bereiken op 0575 84 3738 en per e-mail via info@moventem.nl. U kunt ook hieronder een bericht achterlaten. Wij reageren altijd binnen een werkdag.

Neem contact met mij op via: